Hoe kan Agile/Scrum bijdragen aan het aanbestedingsproces?

Asg

Begin datum: 22-nov.-2018 09:00
Eind datum: 22-nov.-2018 12:30
Kosten: deelname aan het event is gratis*
Locatie: Seats2meet Utrecht CS

 “Een aanbesteding is de procedure waarbij een opdrachtgever bekendmaakt dat hij een opdracht wil laten uitvoeren (werken, diensten of leveringen) en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen”

Aanleiding

Zowel voor opdrachtgevers als voor leverancier is een aanbestedingsprocedure vaak een tijdrovende en complexe bezigheid. Enerzijds door de vele regelgeving, anderzijds door de complexiteit van de uitvraag of inschrijving. Er is altijd afstemming nodig tussen partijen en disciplines, er zijn afhankelijkheden en het eindproduct is altijd uniek. En er is altijd een deadline..

Een aanbestedingsprocedure wordt meestal volgens ‘klassieke’ projectmanagement-methoden aangepakt. Niets mis mee, maar zijn dit wel de meest efficiënte methoden? Of zijn er nog andere mogelijkheden? Wat te denken van één van de meest populaire methoden van Agile werken: Scrum?

Een aanbesteding is iedere keer weer een apart project. Er is een duidelijke deadline, het eindproduct is uniek en er zijn behoorlijk wat onzekerheden en afhankelijkheden. Dat klinkt als een geschikte omgeving om met Scrum aan de slag te gaan..

Tijdens dit event zoeken we naar antwoord op de vraag in hoeverre het ‘scrummen’ van een aanbesteding mogelijk is en welke meerwaarde dat geeft. Dit doen we vanuit het perspectief van zowel opdrachtgevers als inschrijvende bedrijven.

Doelgroep

Dit event is bestemd voor bedrijven die inschrijven op aanbestedingen (bidmanagers, tendermanagers, projectmanagers etc.) én voor aanbestedende organisaties (inkopers, procurement managers, projectleiders etc.)

 Scrum & Aanbesteden Event  (InQuest ism Agilescrumgroup) 

* Let op: bij ‘no-show’ wordt € 50,- in rekening gebracht, het sturen van een vervanger is kosteloos

2020 © InQuest - Samen bereik je meer Actos Groep - Algemene voorwaarden - Webmail - Privacy
Webdesign & ontwikkeling door Webtraders