Outplacement (werkgever)

Verantwoordelijk afscheid nemen met resultaat.

Afscheid nemen van medewerkers is vaak onvermijdelijk in een tijd waarin organisaties veranderen en innoveren. Samen met HR professionals van DOXA HR is  InQuest, voor u een betrouwbare partner in de begeleiding van uw medewerker naar een nieuwe baan. 

InQuest houdt het tempo graag hoog. Als u ons belt, zitten we dezelfde dag nog bij u aan tafel.  In deze eerste week  plannen we een intake, een week later volgt het plan van aanpak en de offerte. Na akkoord kan het traject meteen starten. 

Loopbaancoaches
Wij beschikken over gedreven en ervaren loopbaancoaches. Onze aanpak is oplossingsgericht, soms wat confronterend, realistisch en praktisch. Ons doel: zo snel mogelijk een passende baan vinden voor de medewerker waar u afscheid van neemt. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het werk. We werken conform de gedragsregels van CMI en NOLOC, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en van psychologen NIP.

Standaard Outplacementtraject Kennismaking

DOXA-temp.jpg#asset:205

InQuest biedt maatwerk. Afhankelijk van de situatie van de medewerker en de afstand tot de arbeidsmarkt passen we het Standaard Outplacementtraject aan.

Fase 1 Het Persoonsprofiel en Presentatie
Uw medewerker en onze loopbaancoach trekken samen op, in een open en vertrouwelijke sfeer. De loopbaancoach stelt een sterkte/zwakte analyse op van de medewerker en maakt een Persoonsprofiel: welke organisaties en banen passen bij de talenten, ervaring en ambities van de medewerker?  Ook zelfstandig ondernemerschap ondersteunen we. De medewerker heeft al vroeg in het traject alles op orde om te starten met solliciteren (Presentatie).

Fase 2 Arbeidsmarktoriëntatie en Mobiliteitsplan 
De medewerker vergroot zijn kennis van branches, functies, organisaties en de arbeidsmarkt. Netwerken komt in deze fase ruimschoots aan bod. Het netwerk van InQuest, DOXA , maar ook nieuwe netwerken zetten we in om de medewerker aan tafel te krijgen bij potentiële werkgevers. 

Met uw medewerker maken we een Mobiliteitsplan. Een realistisch uitvoerbaar stappenplan voor het benaderen van de arbeidsmarkt. Uiteraard door toepassing van Personal Branding en het slim inzetten van Sociale Media.

Fase 3 Solliciteren
De focus ligt op het verkrijgen van een baan. Alle kanalen die leiden naar de arbeidsmarkt worden benut: het CV op banensites zetten, inschrijving bij werving & selectiebureaus, optimaal gebruik maken van LinkedIn en Sociale Media, abonneren (vaak gratis) op diverse banenzoekmachines, het netwerk van InQuest, DOXA en andere netwerken activeren. Ook tussenoplossingen zoals detachering en interim behoren tot de mogelijkheden. 

Communicatie
Wij streven naar een intensieve samenwerking met onze opdrachtgever. Duidelijke, transparante evaluaties en rapportages kenmerken onze aanpak.

Neem geheel vrijblijvend contact op en laat ons u in een kort gesprek alles vertellen over de InQuest methodiek die leidt tot succes. Het verplicht u tot niets!

Neem contact op
2022 © InQuest - Samen bereik je meer Actos Groep - Algemene voorwaarden - Webmail - Privacy Statement GDPR
Website by Webtraders