​Amsterdams private-equityhuis VEP koopt detacheerder Actos ​

Actos Groep Den Haag

09 jan. 2019

Private-equityhuis Value Enhancement Partners (VEP) gaat investeren in de markt van personeelsbemiddeling. De Amsterdamse participatiemaatschappij neemt daartoe een belang in detacheerder Actos, met het doel hier meer soortgelijke dienstverleners aan toe te voegen.

Dit hebben betrokken partijen woensdagochtendvroeg bekendgemaakt. Actos, met vestigingen in Den Haag, Tilburg en Antwerpen, boekt met veertig consultants een jaaromzet van ongeveer €30 mln. De organisatie bemiddelt bij de plaatsing van ruim 350 medewerkers en zzp'ers bij zowel bedrijven alsoverheidsinstellingen.

Bouw en techniek

Tot de klanten behoren KLM, Heineken, de gemeente Den Haag en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het gaat om uiteenlopende functies, van personeelszaken en communicatie tot bouw en techniek.

'Wij zien een versnipperde markt waar consolidatie mogelijk is', zo stelt Bob de Lange, partner bij VEP, doelend op personeelsbemiddeling. Hij verwacht dat Actos zijn omzet in vijf jaar kan verdubbelen door een combinatie van organische groei en acquisities. 

Actos is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen de personeelsbemiddelaars Doxa en InQuest. Nu de integratie is voltooid treden twee aandeelhouders, InQuest-oprichter Peter Kamphuys en Actos-salesmanager Marc Brugman, terug. Zij worden uitgekocht door VEP, dat met deze transactie een meerderheidsbelang verwerft. Over de waarde van de deal doen partijen geen mededelingen. Kamphuys blijft nog enige tijd aan de organisatie verbonden in een adviserende rol.

Management 

De twee grondleggers van Doxa, Eric Sweens en Dannis de Redelijkheid, blijven betrokken en gaan de zogeheten buy-and-buildstrategie gestalte geven. Daarnaast gaat een deel van het management participeren in Actos.

2023 © InQuest - Samen bereik je meer Actos Groep - Algemene voorwaarden - Webmail - Privacy Statement GDPR
Website by Webtraders