Inkoopdiagnose / spendanalyse

Meten van inkoopvolwassenheid

De InQuest ‘Inkoopdiagnose’ is een pragmatische en zeer effectieve methodiek om de ‘gezondheid’ (effectiviteit & efficiëntie) van uw inkooporganisatie snel inzichtelijk te maken. Het resultaat van de diagnose is dat knel- en verbeterpunten objectief en helder omschreven voor u worden blootgelegd. De bevindingen resulteren in een plan van aanpak met een prioriteitenlijst voor het implementeren van verbeterprojecten alsmede voor het direct benutten van het aanwezig besparingspotentieel.

Een kwalitatieve inkoopdiagnose meet de volwassenheid van uw inkooporganisatie door in te zoomen op de kennis, vaardigheden, competenties en het gedrag van uw medewerkers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de diagnosetools die de basis vormen van het InQuest Talent Development programma. Uiteraard worden hierbij, naast hard skills, ook de soft skills van de medewerkers gemeten.

De kwantitatieve inkoopdiagnose (spendanalyse) bestaat onder andere uit het beoordelen van de logische indeling van inkooppakketten en het analyseren van de crediteurenadministratie om de totale inkoopspend te verdelen naar grootste leveranciers, (interne) afnemers en inkoopcategorieën. 

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en laat een van onze consultants u in een kort gesprek alles vertellen over onze aanpak. Het verplicht u tot niets!

Neem contact op
2023 © InQuest - Samen bereik je meer Actos Groep - Algemene voorwaarden - Webmail - Privacy Statement GDPR
Website by Webtraders