Het enthousiasme van talenten werkt aanstekelijk.

Interview Susan

17 mei 2017

Susan Ruiter werkt als Operations Manager van In2Talent, samen met onze talenten. Een uitdagende functie, zo blijkt. Wij vroegen haar meer over haar functie. 

Hoe lang ben je werkzaam binnen InQuest?

Ik werk sinds de zomer van 2008 bij InQuest. Voorheen werkte ik als inkoper bij een farmaceutisch bedrijf. De inkoopafdeling van deze organisatie ging verhuizen naar het hoofdkantoor in Engeland. Toen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.

In welke functie ben je aan de slag gegaan binnen InQuest?

Als researcher voor de executive search, ik zocht dus naar kandidaten. Deze rol is door de jaren heen, steeds een beetje aangepast. Vanuit mijn rol als researcher ben ik toen gevraagd of ik kandidaten wilde gaan benaderen en selecteren voor In2Talent. Dit was althans het startpunt. Roderick Timmermans was kwartiermaker van het In2Talent-programma. Tevens was hij coach en trainer. Dit hield in dat hij de pet op had van coach én leidinggevende. Toen In2Talent meer en meer ging groeien is hij verder gegaan als coach en trainer en ben ik aan de slag gegaan als operations manager. Toen de taken verdeeld werden tussen Roderick en mij, was het ook duidelijker voor de In2talenters wie hun coach was en wie hun leidinggevende. Daar bleek ook behoefte aan te zijn.

Bevalt het je om met jonge mensen te werken?

Jazeker. Ik vind het leuk om te zien hoe mensen aan het begin van hun carrière staan. Het is ook een verschil met het werk wat ik eerst deed. Voorheen zocht ik naar ervaren, senior adviseurs. Nu spreek ik met mensen die aan het begin van een prachtige carrière staan. Het is ook een uitdaging, zeker nu het soft skill verhaal erg speelt. Daar ging het destijds niet over. Vroeger moest je voldoen aan harde eisen. Denk aan werkervaring, opleiding en branche-ervaring. De motivatie en inspiratie van jongeren werkt aanstekelijk. Wat mij scherp houdt, is dat zij door de persoonlijke ontwikkeling ook tools krijgen om kritische vragen te stellen. Dat doen ze dan ook naar mij. Op deze manier zie ik ze ook groeien in hun werkzaamheden, maar vooral als persoon.

Door wie worden de In2Talenters beoordeeld?

Ik voer de functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken met de In2Talenters. Dat is ook erg leuk om te doen, alles staat dan op scherp. Gedurende het talentenprogramma, ontwikkelen de In2Talenters gesprekstechnieken. Die passen zij, uiteraard, ook toe in onze gesprekken. Dat zorgt ervoor dat voor mij de lat ook iedere keer een beetje omhoog gaat. Voor een gesprek, laten de In2Talenters evaluatieformulieren invullen bij de opdrachtgever. Verder beoordelen de In2Talenters zichzelf op vrijwel alle punten waar hun opdrachtgever ook op beoordelen. Voor het gesprek, bespreek ik altijd de In2Talenter met Roderick, de coach.

Wat vind je het meest uitdagende aan je werk?

Uiteraard zijn dat meerdere zaken, maar waar ik meteen aan denk is de selectie van In2Talenters. Ik ben continu op zoek naar echte uitblinkers, personen die bereid zijn om in zichzelf te investeren. Dat vind ik ontzettend leuk. Wat ik ook erg uitdagend vind, is om huidige In2Talenters bij te staan in hun ontwikkeling. Zij lopen tegen allerlei zaken aan, als persoon, als mens en tijdens hun opdrachten. Ik vind het leuk dat ik een onderdeel mag uitmaken van hun ontwikkeling. Bovendien werkt het enthousiasme van de talenten aanstekelijk en neem ik over als ik vertel over het talentenprogramma van In2Talent.

Heb je nog vragen over ons In2Talent-programma als kandidaat of organisatie? Susan beantwoordt ze graag! Je kunt haar bereiken via ruiter@inquest.nl.

 

 

 

2024 © InQuest - Samen bereik je meer Actos Groep - Algemene voorwaarden - Webmail - Privacy Statement GDPR
Website by Webtraders