Elfde Inkopers op de Golfbaan, sportief succes!  

20180921 Inkopers Golfbaan

18 sep. 2018

Ooit begonnen in 2008 op de Free-golf baan in Vlaardingen, is “Inkopers op de Golfbaan” inmiddels uitgegroeid tot het sportiefste evenement voor Inkoopprofessionals uit Nederland en België. Voor de elfde keer, was het evenement “Inkopers op de Golfbaan” weer een groot succes.

10 September kwamen inkopers uit zowel de private als publieke sector, uit Nederland en België bijeen op de mooiste golfbaan van de Veluwe ; “het Rijk van Nunspeet”. Marc Brugman en Hans Weusthof organiseren dit evenement samen al jaren met veel plezier, maar realiseren dat dit niet kan zonder hulp van hoofdsponsoren InkoopAcademie, InQuest, DPA en In2Talent en onze subsponsoren Lyreco, Yacht, CTM Soluition, Negometrix, Port Design, Adjust, Hago en Alpheios.

‘Inkopers op de golfbaan’ staat bekend als hét sportieve netwerkevenement voor inkoopprofessionals die op een informele manier in aanraking willen komen met hun inkoopcollega’s. Het evenement is toegankelijk voor zowel ervaren als beginnende golfers.

Een geslaagde dag voor zowel ervaren als beginnende inkoopgolfers

‘Vroege vogels’ zijn deze dag begonnen met een training ‘Inkoopmindset” door InkoopAcademie. De aanwezige 15 Inkoopprofessionals werden door Fred Wittmaekers geprikkeld om op een andere manier naar het inkoopvak te kijken. Met een helder beeld over ‘inkopen met business focus’  zijn zij daarna de golfbaan opgegaan.

Netwerken stond ook deze dag weer centraal en begon al bij binnenkomst. De deelnemers deelde met een warme kop koffie hun ervaringen. Niet alleen inkoop was hierbij het raakvlak, maar ook de passie voor de golfsport. Na deze goede start, kregen de deelnemers met een Golf Vaardigheids Bewijs (GVB) een korte toelichting van het golfspel (Texas Scramble) door Hans Weusthof. Daarna gingen zo’n 72 golfende Inkopers direct de baan op om vanaf 12.00 uur te beginnen aan hun 18 holes.

Daarna zijn de beginnende golfers opgehaald door de golfpro’s voor een serieuze golfclinic. Hierbij leerden de deelnemers de kneepjes van het putten, chippen en de full swing. Vele talenten zijn weer gespot en worden volgend jaar echt op de baan verwacht.

Prijsuitreiking en Wisselbeker

De geslaagde dag werd afgesloten door een netwerkborrel, een bbq en uiteraard de prijsuitreiking door Hans onder toeziend oog van de marshall. Naast de talenten bij de clinic zijn ook de winnaars op de golfbaan in de aandacht gezet.

  • Beste flight : Lottie van Kellie, Linda Weusthof, Dieter Sadar (B) en Arnoud Hoek
  • Longest Mannen : Frank van de Bogaart (Hans van Wijck - 2e)
  • Longest Vrouwen : Corinne Jaspers – Hulsbergen (Susan Ruiter - 2e)
  • Neary  : Bart Zwerver
  • Talent Clinic : Gosse Wielinga

Hole-In-One-Challenge

Dit jaar is er een extra wedstrijdelement toegevoegd, de “best ball”. De “beste spelers” per flight kregen de kans om hun vaardigheden te tonen vanaf het terras aan de andere inkoopgolfers. Onder de druk van toeschouwers, hebben zij geprobeerd om een ‘hole in one’ te slaan op het eilandje op zo’n  25 meter afstand. Een aantal mooie pogingen ten spijt, bleek een “hole in one” toch te moeilijk.  De ‘nearest’ over 55 meter bleek hier de oplossing, waardoor de wisselbeker toch kon worden uitgereikt aan John Beerkens.

Ook in 2019

Er zijn nieuwe contacten gelegd, kaartjes uitgewisseld en (inkoop-)ervaringen gedeeld. De scheidslijn tussen inkopers in de publieke en private sector is deze dag weer wat dunner geworden.  Met de toezegging dat ook volgende jaar weer een nieuwe “Inkopers op de golfbaan“ wordt georganiseerd, is uiteindelijk iedereen vertrokken met een goedgevulde goody-bag ( aangeboden door Lyreco) en een paraplu in stijl van ‘Inkopers op de golfbaan” ( aangeboden door hoofdsponsoren).

Hans en Marc geven aan dit weer graag samen te willen organiseren, reserveer alvast 9 september 2019 in uw agenda!

Volg ons op twitter @inkoopgolf 

Sponsoren2.png#asset:16667


2020 © InQuest - Samen bereik je meer Actos Groep - Algemene voorwaarden - Webmail - Privacy
Webdesign & ontwikkeling door Webtraders