Hoezo Non-profit? Van privaat inkopen naar Publiek Aanbesteden!

Ws Publiek Privaat

Begin datum: 01-dec.-2016 18:00
Eind datum: 01-dec.-2016 22:00
Kosten: 95,-
Locatie: InQuest Hoofdkantoor, Stadhouderslaan 7, Den Haag

Mr. Haci Ergün en Danielle van der Velde van InQuest Publiek zullen een interactieve workshop van organiseren die ingaat op de verschillen tussen privaat en publiek inkopen.

“Een stevige commerciële inkoper met ervaring uit het bedrijfsleven geeft niet altijd de garantie dat deze per definitie een goede overheidsinkoper is of kan worden. Integendeel, deze inkopers lopen vaak stuk op de vereiste handelingen die nodig zijn om een aanbestedingstraject juridisch conform geldende aanbestedingsrichtlijnen, compleet te maken. Dit is bij de overheid vereist om aan te tonen dat het inkooptraject eerlijk, transparant en zonder voorkeur is verlopen. Inkopen binnen de publieke sector vergt specialisme en het is onverstandig om te veronderstellen dat de beste resultaten kunnen worden bereikt door blindelings de private sector te imiteren”. 

(Brugman, aanbestedingsmakelaar.nl)

Voor een inkoper in de publieke sector is het cruciaal om de aanbestedingsrichtlijnen te kennen en vooral ook om er in de praktijk mee om te kunnen gaan. Deze workshop “van privaat inkopen naar publiek aanbesteden“ richt zich op overheidsinkopen, waarbij de toepassing ervan in het dagelijks werk centraal staat. Aan de hand van de stappen in het inkoopproces komen alle facetten van een Europese aanbesteding aan de orde. U heeft na afloop kennis van de politiek-gevoeligheden die komen kijken bij het inkopen en aanbesteden binnen de publieke sector en daarnaast krijgt u de gereedschappen in handen om zelfstandig op een professionele wijze een Europese aanbesteding uit te voeren. U weet welke keuzes u kunt maken en u kent de daarvoor benodigde wet- en regelgeving.

Voor u als commerciële inkoper, kunt u op basis van deze workshop bepalen of u een carrière in de publieke sector ambieert.

Wat je meeneemt na deze workshop?

§  Kennis van en gevoel bij de belangrijkste termen van publiek aanbesteden

§  Inzicht in de belangrijkste verschillen tussen privaat inkopen en publiek aanbesteden

§  Inzicht in de werkwijze van een publieke inkoper

§  Toepasbare praktijkgerichte handvatten

Hoe zorgen wij hiervoor?

§  Wij leggen uit wat publiek aanbesteden bij de overheid nu eigenlijk betekent;

§  Wij vertellen welke stappen/fasen je dient te doorlopen;

§  Wij geven aan wat de cruciale momenten zijn die het succes bepalen;

§  Wij laten zien welke actoren naast de inkoper een rol spelen en de rolverdeling hierbij;

§  TenderGame – je mag zelf een mini aanbesteding verzorgen.

DOELGROEP

Inkopers uit de profit sector.

DATUM

Groep  – Maximaal 10 personen

Donderdagavond 1 december van 18.00 uur tot 22.00 uur (vanaf 17.30 uur staan lekker belegde broodjes klaar).      

LOKATIE

Inquest, Stadhouderslaan 7, Den Haag

INVESTERING

€ 95,-- pp 

Hierbij zijn inbegrepen de kosten van documentatiemateriaal, koffie, thee, frisdrank en broodjes. Het documentatiemateriaal wordt op de avond zelf uitgereikt. Schrijf u tijdig in want vol = vol ( Max 10 personen per groep) bij Operations@InQuest.nl . Inschrijven kan tot en met 28 november. ( tel: 070-3029040) 

PRESENTATOREN

Haci Ergün is al 7 jaar actief binnen het overheidsinkoopvak. Hij kent hij alle facetten uit eigen ervaring. Zijn specialismen: het uitvoeren van Europese aanbestedingsprojecten, adviseren over aanbestedingsregels, professionaliseren van de inkooporganisatie en het coachen van (junior) publieke inkopers.

"Voor mij staat naast de theorie vooral de praktijk tijdens de  workshop centraal. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie, maar ook vooral de bekende en minder bekende valkuilen bij Europees aanbesteden".

Danielle van de Velde is sinds 1 juni 2016 in dienst van InQuest als senior consultant. Ze is een echte allround inkoopconsultant met brede ervaring op zowel tactisch als strategisch niveau.

Danielle heeft ruime ervaring binnen diverse overheidsorganisaties en met het begeleiden van EU-aanbestedingen. Daarnaast heeft zij onder andere ervaring met opzetten en herpositioneren van inkoopafdelingen en opstellen van inkoopbeleid. Door deze combinatie weet zij de operationele werkelijkheid te vertalen naar strategie en beleid en omgekeerd. Daarnaast heeft Danielle gewerkt als inkoper in de private sector- Shell 

2020 © InQuest - Samen bereik je meer Actos Groep - Algemene voorwaarden - Webmail - Privacy
Webdesign & ontwikkeling door Webtraders